Ağır yüklerin, endüstride, ticarette taşınması gerekir çünkü insanlar kendi ağırlıklarından fazla olan ağır yükleri kaldıramazlar veya taşıyamazlar. Vinçler, bu ağır yüklerin taşınmasında yardımcı makinelerdir. Vinçlerde kaldırma aracı olarak, kancanın ucuna asılan kanca, ip, çelik halat gibi şeyler kullanılmaktadır. Vinç çeşitleri arasında, köprülü vinçler, ayaklı vinçler, döner vinçler, kablolu vinçler, konsol vinçler olarak bulunurlar. Vinçleri yapılarına göre farklı bir şekilde de sıralayabiliriz, hareket kabiliyetine göre vinç çeşitleri; sabit vinçler, lastikli tekerlekli vinç çeşitleri, paletli vinç modelleri, ray üzerinde hareketli vinç çeşitleri, köprülü vinçler, kule vinçleri. Kaldırma kabiliyetine göre vinç çeşitleri; hidrolik ve halatlı vinçler (teleskopik vinçler, kurtarıcılar), halatlı vinçler (açık kafesli vinçler, sabit vinç, fabrika tipi vinçler). Kumanda sistemlerine göre vinç çeşitleri; mekanik kumandalı, hidrolik kumandalı, hava kumandalı, elektrik kumandalı.
Köprülü vinçler, yükseğe yerleştirilmiş iki vinç yolu arasında bir köprü yolundan oluşmaktadır. Mağaza, fabrika ve makine park salonlarında kullanılır. Köprülü vincin gerçekleştirdiği hareketler şunlardır; Ox ekseni boyunca yatay hareket, arabanın köprü üzerinde yaptığı ileri geri hareketi, Oy ekseni boyunca yatay hareket, yükü ileri geri kaydırma hareketi, Oz ekseni boyunca düşey hareket, yani kaldırma ve indirme hareketi. Yaptığı işe göre vinçte şu mekanizmaların bulunması gerekir; Tamburlu kaldırma (yükü) mekanizması, Araba hareket mekanizması, Köprü yürütme mekanizması, Taşınacak yükün maksimum değeri, yani kaldırma kabiliyeti, Köprü açıklığı. Bu özelliklerin yanı sıra, Kaldırma hızı, Köprü ilerleme hızı, Araba ilerleme hızı, Kaldırma yüksekliği, Köprü gezinme mesafesi. Portal vinçlerine bakarsak çoğunlukla limanlarda, tersanelerde, depolarda kullanılırlar. Bu vinçlerin imalatı ihtiyacın artmasıyla yükselmiştir. Açık havada çalışırlar. Oklu yani döner vinçler, liman ve şantiyelerde kullanılırlar. Sabit aplik vinçler, Müstakil sabit vinçler ve Hareketli veya mobil vinçler olarak üçe ayrılırlar. Bu vinçlerin yapısal özellikleri şöyledir; Kaldırma kapasitesi veya kabiliyeti, Ok açıklığı, Kaldırma yüksekliği…
Sonuç olarak yukarıda sizlere tanıtmaya çalıştığımız bahsi geçen vinçlerle Yalova Nöbetçi Vinç kalitesiyle hizmetinizdeyiz. Yalova Nöbetçi Vinç olarak, Yalova ve ilçelerinde sizlere vinç kiralama hizmeti sunmaktayız. Vinç operatörlerimiz, M.E.B. sertifikasına sahip ve sizin için profesyonel hizmet vermek üzere hazırlar. İhtiyacınız dahilinde hizmet fırsatlarımızdan faydalanabilirsiniz.