Elle veya basit araçlarla taşınması mümkün olmayan yükleri taşımaya veya boşaltmaya yarayan vinçler fabrika, liman, depo, gemi vb yerlerde kullanılmaktadır. Bir vincin uzunluğu 10-40 metre arasındadır ve 10-60 ton arasında taşıma kapasitesi vardır. Vince yapılacak desteklerle daha ağır yüklerde taşınabilir. Hareket ve kaldırma kabiliyetlerine göre iki başlık altında bu vinçleri inceleyebiliriz. Hareket kabiliyetine göre; sabit vinç, lastik tekerlekli vinç, paletli vinç, ray üzerinde hareketli vinç. Kaldırma kabiliyetine göre vinçler; hidrolik-halatlı vinçler, halatlı vinçler. Hareket kabiliyetine göre; sabit vinçler, belirli bir yere sabitlenmiş vinçlere sabit vinçler denir. Fabrika, garaj, liman gibi yerlerde kullanılırlar. 10-60 arasında bom uzunluğu olan bu vinçler 2-10 ton arasında yük kaldırabilirler. Lastik tekerlekli vinçler; bir kamyonun üzerine monte edilirler, nakil kolaylığı vardır bundan dolayı çeşitli işlerde kullanılırlar. Avantajları, bir iş yerinden diğerine kolaylıkla ve kısa zamanda gider, hareket sırasında özel römork ya da çekiciye ihtiyaç yoktur, çeşitli aparatlar kullanılarak diğer iş makinelerini çekebilir, geçtikleri yolları bozmaz. Paletli vinçler; bir palet grubu yardımıyla manevra ve yürüyüşü sağlanır. Yumuşak arazilerde lastik tekerlekli vinçlerden daha verimlidir, çok ağır ve devamlı işlerde (taş ocaklarında) sürekli çalışabilir, çalışma dönüşleri 360 derecedir. Ray üzerinde hareketli vinç; portal taşıyıcı üzerine yerleştirilmiş vinçlere denir. Köprülü vinçler; açık fabrikalar, atölyeler, limanlar, maden ocakları gibi yerlerde kullanılan köprülü vinçlerdir. Kaldırma kapasiteleri 1ve 40 ton arasındadır. Uzunlukları 20 mt. kadardır. Kule vinçler; bu vinçler yüksekliği fazla olan yerlerde kullanılır. Kapasiteleri 0,3 ton ile 10 ton arasındadır, yükseklikleri 20-60 mt arasındadır, bom uzunluklarıysa 6 ila 30 arasındadır.
Kaldırma kabiliyetine göre; hidrolik-halatlı vinçler, teleskopik bomlu vinçler, yaklaşık olarak 10-15 tona kadar taşır, bir araç üzerine monte edilerek kullanılır. Avantajları; bir iş yerinden diğerine kolaylıkla ve kısa zamanda gider, hareket sırasında özel römork ya da çekiciye ihtiyaç yoktur, Çeşitli aparatlar kullanarak diğer iş makinelerini çekebilir, geçtiği yolları bozmaz. Halatlı vinçler; köprü inşaatlarında, barajlarda, çok yumuşak arazilerde, bataklıklarda ve geniş nehir yataklarında kullanılan vinçlerdir.
Vinç hizmetine ihtiyaç duyan Yalova ve çevre ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine Yalova Vinç İşletmesi olarak vinç kiralama hizmeti sunmaktayız. Güvenliği ön planda tutan, makinesi daima bakımlı olan, eksiksiz teçhizata sahip, dikkatli ve sağlıklı, diplomalı Yalova Vinç İşletmesi personeliyle hizmetinizdeyiz. Bizlere ulaşın ihtiyacınız olan vinç hakkında sorularınızı sorun cevaplayalım ve istediğiniz hizmeti en kaliteli şekilde yerine getirelim.